Als carrers i places de Mataró trobem gairebé una setantena d’escultures públiques. Aquest conjunt d’obres d’art és un autèntic museu a l’aire lliure i, a la vegada, un testimoni de la història de la nostra ciutat i dels seus protagonistes. 

Els orígens d’aquestes escultures són molt diversos, la majoria són nascudes per iniciativa de col·lectius ciutadans amb el propòsit d’homenatjar personatges, fets històrics, llocs o conceptes de rellevància. Entre els diversos autors d’aquestes escultures, trobem representada la tradició artística mataronina i, també, la seva contemporaneïtat. Amb el pas del temps, aquestes obres s’han convertit en punts de referència del nostre paisatge urbà. 

Totes les fotografies són de Pere Masramon

Plànol d'ubicacions de les escultures

Un viatge al passat
Aquí descobrireu fotografies molt antigues, algunes escultures que s'han perdut en el temps o emplaçaments curiosos que ha tingut alguna escultura.

Quadern mini del M|A|C
Aquí teniu una proposta per viure en família: els petits de casa podran gaudir de conèixer escultures de la seva ciutat, tot jugant i incentivant la creativitat!

Itineraris
Us proposem diversos itineraris per Mataró en què conexeireu d'a prop algunes de les escultures de la ciutat. N'hi ha centrades per proximitat geogràfica i d'altres a l'entorn d'un tema.

Les Santes al mar
Sabíeu que hi ha una escultura a Mataró que es troba sota el mar? Aquí podreu conèixer la història que vincula les patrones de la ciutat, l'art i el mar: l'escultor, el motiu, la submersió i la restitució.